Συμβουλές

Πως να επιλέξω παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

paidiko kathisma

Συνιστάται να αγοράσετε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου προτού γεννηθεί το μωρό σας εάν είναι δυνατόν. Είναι σημαντικό να αγοράσετε ένα κάθισμα που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας και είναι κατάλληλο για ένα νεογέννητο. Εάν έχετε το μωρό σας στο νοσοκομείο ή ένα κέντρο γέννησης, θα χρειαστείτε το κάθισμα του αυτοκινήτου για να οδηγήσετε το νεογέννητο σπίτι σας με ασφάλεια. Είναι καλή ιδέα να εξασκηθείτε στο κάθισμα πριν γεννηθεί το μωρό σας.

Συμβουλές για αγορά παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου.

  • Ελέγξτε εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει ενσωματωμένους συνδετήρες Isofix. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου απλούστερα Τα περισσότερα σύγχρονα οικογενειακά αυτοκίνητα τα έχουν. Μπορεί να είναι κρυμμένα στις ρωγμές μεταξύ της επένδυσης των καθισμάτων του αυτοκινήτου σας.
  • Ορισμένοι κατασκευαστές καθισμάτων αυτοκινήτων διαθέτουν ηλεκτρονικούς οδηγούς που δείχνουν σε ποια αυτοκίνητα ταιριάζουν τα καθίσματά τους. Εάν το μωρό σας είναι πιθανό να ταξιδεύει σε άλλο αυτοκίνητο τακτικά – για παράδειγμα, με άλλα μέλη της οικογένειας – ελέγξτε ότι το κάθισμα αυτοκινήτου ταιριάζει επίσης στο αυτοκίνητό τους.
  • Να επιλέγετε πάντα ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή παιδιού που να ταιριάζει στο τρέχον ύψος και βάρος του παιδιού σας. Για περισσότερα δείτε το μέγεθος του καθίσματος.
  • Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου. Αν σηκώνετε πολύ το μωρό σας μέσα και έξω από το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, ίσως είναι καλύτερα να πάρετε ένα ελαφρύ κάθισμα με βάση που μένει στο αυτοκίνητο.
  • Μην αγοράζετε μεταχειρισμένο κάθισμα αυτοκινήτου. Θα μπορούσε να έχει υποστεί ζημιά σε ένα ατύχημα και μπορεί να μην έχει όλα τα μέρη του, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών. Μπορεί επίσης να μην είναι το ασφαλέστερο και πιο φιλικό προς το χρήστη μοντέλο, καθώς και να μην ταιριάζει σωστά στο αυτοκίνητό σας.

πως επιλέγω κάθισμα αυτοκινήτου για παιδιά

Όλα τα καθίσματα αυτοκινήτων σε αυτήν τη χώρα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ. Αναζητήστε την ετικέτα “E” στο κάθισμα.

 

Τι είναι το i-SIZE στα καθίσματα αυτοκινήτου.

Το i-Size είναι ένα ευρωπαϊκό πρότυπο ασφαλείας για παιδικά καθίσματα. Είναι μέρος του κανονισμού ECE R129, ο οποίος τελικά θα αντικαταστήσει τον παλιό κανονισμό ασφαλείας R44 / 04. Η ιδέα είναι ότι όλα τα καθίσματα αυτοκινήτων θα πληρούν τελικά τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας i-Size.

Το αυτοκίνητό σας πρέπει να διαθέτει συνδέσμους Isofix για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου i-Size.

 

Πως να διαλέξω σωστά το μέγεθος για το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Τα καθίσματα αυτοκινήτων χωρίζονται σε 3 κύριες ομάδες, ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του μωρού ή του παιδιού σας:

  • ηλικίας 0+ – καθίσματα αυτοκινήτου με οπίσθιο προσανατολισμό κατάλληλο για μωρά ηλικίας έως περίπου 15 μηνών ή με βάρος έως 13 κιλά.
  • ηλικίας 9 μηνών εώς 4 ετών- καθίσματα στραμμένα προς τα εμπρός κατάλληλα για παιδιά με βάρος 9-18 κιλά.
  • ηλικίας 4 έως 11 ετών – ενισχυμένα καθίσματα με δυνατότητα στήριξης κατάλληλα για παιδιά που ζυγίζουν 15-36 κιλά.

 

Τοποθέτηση παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου.

Είναι επικίνδυνο και παράνομο να μεταφέρετε ένα μωρό σε ένα πίσω κάθισμα η σε ένα κάθισμα συνοδηγού με ενεργό αερόσακο. Είναι πάντα πιο ασφαλές για τα παιδιά να ταξιδεύουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα έχει τοποθετηθεί σωστά στο αυτοκίνητο, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Πως χρησιμοποιούμε το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή παιδιού.

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι δεμένο με ασφάλεια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πίσω στη λίστα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *